Arbonia, Zwitserse totaalleverancier voor de bouw neemt Belgische Vasco Group over

Story image

Dilsen-Stokkem, 17 mei 2018 - Vaessen Industries verkoopt de Belgische Vasco Group aan Arbonia-groep, een Zwitserse totaalleverancier voor de bouw. Onder de koepel van de Zwitserse beursgenoteerde onderneming Arbonia NV wordt voor Vasco Group een gezonde basis gelegd voor een toekomstige substantiële groei en zal de groep voordeel halen uit een versterkte concurrentiepositie als onderdeel van de divisie Verwarming, Ventilatie- en Klimaattechniek (VVK) van Arbonia. De VVK-divisie en Vasco Group vullen zich perfect aan op het vlak van marktaanwezigheid, productassortiment en verkoopkanalen.

De afzetmarkten van Arbonia’s VVK-divisie vullen de bestaande markten van Vasco Group grotendeels aan. Terwijl Arbonia met haar merken Kermi, Arbonia, Sabiana en Prolux vooral in Duitsland, Zwitserland, Italië, en Polen actief is, heeft Vasco Group een toonaangevende marktpositie in de Benelux. Naast de ontsluiting in de Benelux-landen stelt Vasco Group Arbonia in staat om haar bestaande marktpositie in Frankrijk en Duitsland nog verder uit te breiden.

Door de overname van Vasco Group vult Arbonia het productassortiment in haar VVK-divisie verder aan met enerzijds de in de Benelux-landen toonaangevende merken Vasco, Brugman en Superia. Anderzijds door het aanbod van premium-designradiatoren voor het hogere marktsegment in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, Oost-Europa, Rusland, Azië en het Midden-Oosten. Tegelijkertijd heeft Arbonia de mogelijkheid om nog verder te groeien in de productgroepen ventilatie (voor centrale en decentrale toepassingen) en vloerverwarming.

Door versterkte cross-selling activiteiten en het creëren van toegevoegde waarde op vlak van research & development, productie, inkoop en marketing zullen beide partijen belangrijke synergieën realiseren en toekomstig duurzaam groeien, hetgeen de totale Arbonia-groep verder zal versterken. Vasco Group heeft hiermee eveneens de mogelijkheid om in een sterke internationale onderneming individueel met haar merken verder te groeien.

Vasco Group wordt organisatorisch binnen Arbonia’s VVK-divisie geïntegreerd, waarbij een verdere zelfstandige marktbewerking met de bestaande merken van Vasco Group en Arbonia-groep gehandhaafd zal blijven. De contracten van alle medewerkers worden door Arbonia overgenomen.

De ondertekening en afronding van de overname vonden plaats op woensdag 16 mei 2018 jl.

Meer informatie: https://vasco-group.eu en www.arbonia.com

Arbonia is een totaalleverancier voor de bouw, die op de Zwitserse SIX Swiss Exchange is genoteerd en haar hoofdkantoor in Arbon, kanton Thurgau (Zwitserland) heeft. Arbonia-groep realiseerde in 2017 een omzet van 1,3 miljard CHF. De onderneming is wereldwijd actief met eigen verkoopmaatschappijen, vertegenwoordigers en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije en Italië. Arbonia heeft in totaal ongeveer 7.600 medewerkers in dienst.

De divisies van Arbonia zijn actief in verwarming, ventilatie- & klimaattechniek, sanitair, ramen, buiten- en binnendeuren. De divisie Verwarming, Ventilatie- en Klimaattechniek (VVK) is een leidende business unit van Arbonia. Met haar hoofdmerken Kermi, Arbonia, Sabiana en Prolux biedt ze een veelzijdig productgamma in heel Europa aan. Met de focus op duurzaamheid, kostenefficiëntie en hoogste productkwaliteit produceert Arbonia in ultramoderne vestigingen in Duitsland, Tsjechië en Italië.

Vasco Group is een familiebedrijf dat radiatoren, ventilatie- en vloerverwarmingssystemen ontwikkelt en produceert en door industrieel Jos Vaessen opgericht werd. Het bedrijf behoorde tot Vaessen Industries dat volledig in handen is van de familie Vaessen. Vasco Group is de absolute marktleider op vlak van design- en badkamerradiatoren in de Benelux en is actief met meer dan 600 medewerkers in 4 productieplants in Dilsen-Stokkem (BE), Zedelgem (BE), Tubbergen (NL) en Legnica (PL).

Patrick Nijs
CEO Vasco Group NV
patrick.nijs@vasco.eu

Stefan Ramos
Group Marketing Manager Vasco Group NV
stefan.ramos@vasco.eu

+32 89 790411