Blower: warme lucht, slim gestuurd

Elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde blower zijn Belgische primeur

Met Blower lanceert VASCO een duurzame innovatie om snel én slim elektrisch te verwarmen. De nieuwe reeks badkamerradiatoren is uitgerust met een verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt. Helemaal op maat van jouw gewoontes, want de bewegingssensor stelt automatisch een programma in volgens je leefpatroon. VASCO tekent daarmee voor een primeur op de Belgische markt, conform de nieuwe Europese energienormen voor 2018.

Energiezuinige innovatie

Speciaal voor de badkamer ontwikkelde VASCO een reeks elektrische radiatoren met geïntegreerde blower voor extra warmteafgifte. Deze verwarmingsventilator is bijzonder energiezuinig en werkt met een weekprogrammering en intelligente sturing op basis van aanwezigheidsdetectie. Concreet: de ingebouwde bewegingssensor ‘scant’ je leefgewoontes en stemt het weekprogramma daarop af. Zo verbruik je geen kilowattuur te veel. De energieconsumptie kan je makkelijk aflezen op het bedieningsscherm.

Blower is trouwens niet alleen energiezuinig en functioneel, maar ook esthetisch. De verwarmingsventilator – in witte of grijze versie – is zo ontworpen dat hij een geheel vormt met de designradiatoren. De vormgeving is strak én slank, waardoor de radiator kort bij de wand gemonteerd kan worden. Het design van de luchtuitlaat zorgt dan weer voor aerodynamische optimalisatie en een constante luchttoevoer – belangrijk in de badkamer om een gevoel van tocht te vermijden. De gebruiksvriendelijke bediening van Blower maakt het comfortplaatje compleet.

Elektrisch verwarmen = energie van de toekomst

Met Blower speelt VASCO in op de stijgende vraag naar elektrische radiatoren, ingegeven door de groei van (bijna) energieneutrale woningen. Steeds meer huizen worden vandaag goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte afneemt. Daarbij zorgt de verwarmingsventilator van VASCO voor een aangename temperatuur in elk seizoen.

In de winter helpt de blower de radiator om de comforttemperatuur sneller te bereiken door warme lucht, opgewekt door een eigen vermogen van 1.000 Watt, in de ruimte te blazen. Op een koude lenteochtend, wanneer er wel behoefte is aan warmte maar veel minder dan in de winter, volstaat het dat enkel het verwarmingselement in de radiator wordt aangestuurd. Verder kan de blower de opwarming versnellen of voor extra warmteafgifte zorgen. De elektrische badkamerradiatoren met intelligente sturing lenen zich zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Blower is de eerste verwarmingsventilator op de Belgische markt conform de nieuwe Europese energienormen. Deze ‘Ecodesign Directive’ – bedoeld om het energieverbruik van elektrische apparaten te verminderen – stelt dat verwarmingstoestellen vanaf januari 2018 uitgerust moeten zijn met een energiebesparende functie zoals bv. een weekprogrammering. VASCO gaat een stap verder met bijkomend een bewegingssensor en openraamdetectie (de radiator gaat in antivriesmodus bij een plotse temperatuurdaling).

Praktische info Blower

Elektrisch vermogen: 1.000 watt

Kleuren: wit, grijs

Afmetingen: h 239 mm x b 400 mm x d 95 mm

Sturingregeling: op de unit zelf of optioneel via RF-thermostaat (vanaf juli 2017)

Toepasbaar op: elektrische radiatoren Iris, Aster, Agave, Carré en Niva

Richtprijs: vanaf 627 euro (afhankelijk van radiator)

Garantie: 10 jaar (lak en waterdichtheid radiator), 2 jaar (elektrische componenten)

Beschikbaar vanaf september 2017

Over Vasco

Vasco uit Dilsen (BE) biedt wereldwijd een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling ten behoeve van een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige bekroonde designradiatoren op maat die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Vasco vloerverwarming wordt enkel in België verkocht. Ook legt Vasco zich toe op energiezuinige en fluisterstille ventilatiesystemen.

Vasco streeft naar optimale ontzorging (a-z) richting haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een fabrieksgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. Vasco staat garant voor een snelle levering. Zo bevinden de productiebedrijven zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland), en Legnica (Polen). Vasco Group telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.

Voor meer info

Vasco I Valerie Witters (Marketing & Communication Officer BE, NL & UK)

Tel. +32 89 79 05 16 I Valerie.Witters@vasco.eu I www.vasco-group.eu