Designradiatoren van Vasco, meer dan een warmtebron

Vasco lanceert Beams & Bryce Mono en Niva Bath op Batibouw

Van elektrische radiatoren conform de nieuwe Europese Ecodesign-richtlijnen tot een multifunctionele designradiator in de badkamer. Met haar nieuwste ontwikkelingen tilt Vasco zowel design als technologie opnieuw naar een hoger niveau. Op Batibouw kan je tal van duurzame innovaties ontdekken voor een comfortabel binnenklimaat.

 1.          Beams Mono & Bryce Mono, ultraminimalisme ten top

Dat klimaatregeling kunst kan zijn, bewees Vasco al eerder met Bryce en Beams – twee topdesigns van huisontwerper Wim Segers die vlot hun weg blijven vinden naar eigentijdse interieurs. Vandaag brengt Vasco van beide radiatoren een ultraminimalistische versie op de markt: Beams Mono & Bryce Mono.

Het enige wat je nog ziet is het aluminium profiel. De collector is aan het zicht onttrokken, de ventielset weggewerkt, de ophangingen geïntegreerd. Dat neemt niet weg dat achter deze verticale radiatoren een sterk staaltje techniek schuilt. Van de gekoppelde profielen van Beams blijft in de Mono-versie slechts één profiel over met een breedte van 150 mm. Voor eenzelfde strakke look werden bij Bryce alle tussenprofielen weggelaten en de twee buitenprofielen aan elkaar gekoppeld. Het resultaat zijn de meest minimalistische radiatoren die ooit uit de Vasco-fabriek kwamen.

Het summum van eenvoud én architecturale vrijheid. Want elk profiel kan los van elkaar aan de wand bevestigd worden. Eén, twee, drie of meer profielen in één kleur of verschillende tinten? Beams Mono en Bryce Mono geven je alle speelruimte voor een persoonlijk interieur. Ook de temperatuurregeling is heel flexibel, via de internetgestuurde Vasco Climate Control-app (ideaal voor nieuwbouw of totaalrenovatie) of via individuele thermostaatknop (discrete inbouwbox). Daarbij kan je zelfs de profielen afzonderlijk aansturen.

Praktische info

Beams Mono                                                                                                 Bryce Mono

• Breedte: 150 mm                                                                                       • Breedte: 150 mm

• Hoogte: 1.800 mm / 2.000 mm / 2.200 mm                                               • Hoogte: 1.800 mm / 2.000 mm / 2.200 mm

• Kleuren: 54                                                                                                • Kleuren: 54

• Richtprijs: vanaf 485 euro                                                                         • Richtprijs: vanaf 485 euro

 

2.          E-Volve en E-Panel, energiezuinig elektrisch verwarmen

 Vanaf 1 januari 2018 gelden er nieuwe Europese Ecodesign-normen om het energieverbruik van elektrische toestellen te bewaken. Zo moeten elektrische radiatoren voortaan beschikken over een aantal energiebesparende functies. Vasco anticipeerde hier al op met een nieuwe reeks elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde Blower, een snelle en efficiënte verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt (eigen vermogen van 1.000 watt) en zich dankzij de ingebouwde bewegingssensor automatisch afstemt op je leefpatroon.

Met E-Volve zet Vasco zijn duurzame innovatiereeks nu verder. Deze nieuwe regeling voor elektrische badkamerradiatoren combineert een discrete vormgeving met energetische topprestaties. De weekprogrammering en openraamdetectie zijn enkele voorbeelden van de energiebesparende functies. Het kernidee is simpel: zo energiezuinig mogelijk verwarmen. Zo schakelt de radiator bij een plotse temperatuurdaling automatisch naar een lagere stand.

E-Volve is ook verkrijgbaar in een RF-kit (radiofrequentie) met draadloze afstandsbediening en een RF-ontvanger, discreet gemonteerd onder de radiator.

Ook de bestaande elektrische paneelradiatoren van Vasco kregen een grondige update. Het volledige E-Panel-assortiment beschikt voortaan over een regeling met o.a. weekprogrammering en openraamdetectie. Bovendien wordt het verticale gamma uitgebreid met 4 extra vermogens. Met deze totale update van het elektrisch aanbod brengt Vasco maximaal comfort met minimaal energieverbruik in het hele huis. Zowel de bestaande Blower als nieuwkomers E-Volve en E-panel zijn helemaal conform de nieuwe Ecodesign-eisen vanaf 2018.

Praktische info

E-Volve                                                                                                             E-Panel

• Kleuren: wit (RAL 9016), aluminium (RAL 9006)                                 • Kleur: wit (RAL 9016), optioneel 52 andere kleuren

• Richtprijs: 160 euro (type E-V), 270 euro (type E-V-RF)                     • Richtprijs: vanaf 408 euro

 

Elektrische badkamerradiator + Blower

• Elektrisch vermogen: 1.000 watt

• Kleuren: wit, grijs

• Afmetingen: h 239 mm x b 400 mm x d 95 mm

• Richtprijs: vanaf 627 euro (afhankelijk van radiator)

 

3.          Niva ventilo-convector, snel en energiezuinig verwarmen en koelen

Met de nieuwe Niva ventilo-convector houdt Vasco haar reputatie voor totaalcomfort hoog. Zo kan je snel en energiezuinig verwarmen of koelen: bijvoorbeeld in de winter de temperatuur optrekken van 18°C naar 22°C of in de zomer doen dalen van 28°C naar 24°C. De Niva ventilo-convector heeft zijn nut in elke leefruimte, maar door zijn korte reactietijd leent hij zich bij uitstek voor verkoeling in slaapkamers tijdens warme zomernachten.

Deze ventilo-convector werd ontworpen op basis van het design van de succesvolle Niva-collectie. Zo brengt Vasco design en comfort opnieuw samen. Met oog voor detail én zonder geluidsoverlast, want de ventilo-convector past zijn toerental automatisch aan: hoe dichter bij de gevraagde temperatuur, hoe trager de ventilator zal draaien. De Niva ventilo-convector werkt ook perfect in combinatie met een warmtepomp.

Praktische info

Afmetingen: h 60 x d 14 x b 75-95-115 cm

Kleuren: wit (RAL 9016), grijs (RAL 7016)

 

4.          Vasco Climate Control, slimme app dringt energieverbruik terug

Meer comfort en minder energie? Met het Vasco Climate Control-regelsysteem en de bijhorende gratis app voor iOS en Android, hou je je energiefactuur laag door radiatoren, vloerverwarming en ventilatie zo efficiënt mogelijk aan te sturen. Geschikt voor zowel nieuwe als bestaande installaties, en zelfs voor geïnstalleerde niet-Vasco-radiatoren en -vloerverwarming.

Met de intuïtieve Climate Control van Vasco is het volledige binnenklimaat van je woning op afstand regelbaar. Het systeem houdt rekening met de lokale weersomstandigheden én met eerdere metingen en instellingen van de gebruikers. De technologie is cloud-gebaseerd, zodat je altijd en overal kan inloggen om het binnenklimaat te controleren of bij te sturen. Het enige wat je nodig hebt, is de Vasco Gateway om de koppeling te maken met het internet. De rest van de installatie kan je naar wens opbouwen met verschillende modules per productgroep (radiatoren, vloerverwarming, Vasco-ventilatie).

Praktische info

• De Vasco-app Climate Control kan je gratis downloaden voor iOS en Android

5.          Niva Bath, design en functionaliteit in één

Vasco staat niet alleen gekend om haar design en technologie, maar ook haar innovatieve en eigenzinnige manier van denken. Wat als we nu eens afstapten van de trend om verwarmingstoestellen zo dicht mogelijk tegen de muur te monteren? En hoe maak je van een badkamerradiator nét iets meer dan een stijlvolle warmtebron?

De nieuwe Niva Bath, geïnspireerd op de succesvolle Niva-radiator, staat verder van de wand (27 cm), waardoor er aan de achterzijde van de radiator extra ruimte voor meer functionaliteit ontstaat. Vasco ontwikkelde een slim ontwerp met geïntegreerde accessoires: een kapstok en leggers.  

Enkel de onderste brede legger en de inox steun moeten aan de wand bevestigd worden. Je bepaalt zelf of je één of twee extra leggers toevoegt. Niva Bath is verkrijgbaar in 55 kleuren. De leggers zijn standaard in het zwart (RAL 9005), maar ook wit (S600) is optioneel mogelijk.

Praktische info

Breedte: 420 mm

Hoogte: 1.820 mm / 2.020 mm

Beschikbaar in 55 verschillende kleuren

Richtprijs: vanaf 550 euro

6.          Nieuwe J-beugelbevestiging voor Superia-radiatoren

De thermostaatknop links of rechts op je radiator? Voortaan heb je een makkelijke oplossing voorhanden. Want door de nieuwe bevestigingen – voor de Superia-radiatoren Super 6 Design, Central Design en Central Line – kan je eenvoudig de radiator omdraaien en de thermostaatknop rechts of links monteren.

Net zoals de designradiatoren van Vasco kunnen ook de horizontale en verticale paneelradiatoren van Superia uitgerust worden met praktische handdoekbeugels om handdoeken te drogen. Afhankelijk van het type radiator zijn de handdoekbeugels beschikbaar in standaard wit, inox of chroom.

OVER VASCO

Vasco uit Dilsen (BE) biedt wereldwijd een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling ten behoeve van een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige bekroonde designradiatoren op maat die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Vasco vloerverwarming wordt enkel in België verkocht. Ook legt Vasco zich toe op energiezuinige en fluisterstille ventilatiesystemen.

Vasco streeft naar optimale ontzorging (a-z) richting haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een fabrieksgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. Vasco staat garant voor een snelle levering. Zo bevinden de productiebedrijven zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland), en Legnica (Polen). Vasco Group telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.

VOOR MEER INFO 

Vasco I Valerie Witters - Marketing & Communication Officer BE, NL & UK 

Tel. +32 89 79 05 16 I valerie.witters@vasco.eu I www.vasco-group.eu 

RCA PR I Beatrijs Wouters

Tel. +32 11 590 590 I beatrijs.wouters@rca.be I www.rcapress.be

Contacteer ons
Beatrijs Wouters RCA Group
Beatrijs Wouters RCA Group