Pure vormgeving dankzij minimalistisch design

Pure vormgeving dankzij minimalistisch design

Nieuwe Vasco designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono tot de essentie herleid

Droom je van een huis waarbij alleen nog de architecturale essentie overblijft? Dan zijn de nieuwe designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono een goede keuze. Een onzichtbaar geïntegreerd aansluitblok resulteert in het minimalistische ontwerp van deze innovatie. Het enige wat je ziet, is het profiel.

De verticale aluminium designradiatoren Beams en Bryce zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot gelauwerde toppers uit het aluminium gamma van Vasco. Beams blinkt uit met zijn balkvorm en robuust geheel. Bryce wordt dan weer gekenmerkt door een geprofileerd ontwerp met lijnenspel.

Architecturale vrijheid
Met Beams Mono & Bryce Mono gaat Vasco nog een stap verder. De troeven van beide profielen blijven behouden, maar deze vernieuwing is een ideale oplossing voor wie streeft naar een verhoogde esthetische meerwaarde. Het ontwerp wordt immers tot de essentie herleid: de aansluitingen zijn niet meer zichtbaar en de ophangingen zijn harmonieus geïntegreerd. Het resultaat: pure vormgeving en meer architecturale vrijheid.

Een nieuw ingenieus aansluitblok in messing zorgt voor de koppeling aan het verwarmingscircuit. Het aansluitblok is onzichtbaar in het profiel geïntegreerd. Hierbij is de ventielset niet meer zichtbaar.

Bovendien kan je elk profiel onmiddellijk loskoppelen, zonder het verwarmingscircuit te onderbreken. Dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld schilderwerken uitvoert en de radiator tijdelijk weggenomen moet worden.

Thermostaatknop op plek naar keuze
Elk profiel kan je individueel aansturen. De thermostaatbox kan tot op 6 meter afstand van de radiator in de wand geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de temperatuur met behulp van een centrale klokthermostaat te regelen.

Story image

Combinaties
Er zijn heel wat verschillende combinaties mogelijk. Zo kan je 1, 2 of 3 Beams of Bryce Mono-profielen naast elkaar plaatsen. Elk profiel is amper 150 mm breed. De radiatoren kunnen strak op één rij of met een verloop in hoogte of tussenafstand geplaatst worden. De profielen zijn beschikbaar in een configuratie van 3 verschillende hoogtematen. De vele verschillende toepassingsmogelijkheden bieden de keuze om de radiatoren als eye-catcher in het zicht te plaatsen, of net discreet in een smalle nis te integreren.

Beams & Bryce Mono zijn beschikbaar in alle mogelijke Vasco-kleuren (met uitzondering van: Gloss White en Pure Grey Collection voor Beams Mono, en Gloss White en Jet Black voor Bryce Mono).

Over Vasco Group
Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming.

Vasco Group streeft naar optimale ontzorging van haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De 4 productiebedrijven bevinden zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland) en Legnica (Polen). Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Voor meer info
Vasco Group I Valerie Witters (Marketing & Communication Officer BE, NL & UK)
Tel. +32 89 79 05 16 I Valerie.Witters@vasco.eu I www.vasco-group.eu I www.vasco.eu