Arbonia versterkt de concurrentiepositie van haar HVAC-divisie door consolidatie van de productielocaties voor paneelradiatoren

Arbonia versterkt de concurrentiepositie van haar HVAC-divisie door consolidatie van de productielocaties voor paneelradiatoren

Arbon, 28 november 2018 - Om de concurrentiepositie verder te versterken en de kennis in competentiecentra verder te vergroten, consolideert de divisie Verwarmings-, Ventilatie- en Klimaattechniek (HVAC) de productievolumes van paneelradiatoren in haar meest geautomatiseerde locaties. Daardoor moet de productiviteit en de efficiëntie van deze productielocaties verhoogd worden en moeten de competenties uitgebreid worden door het samenvoegen van de beschikbare middelen.

De HVAC-divisie beoogt de productiecapaciteit van het segment paneelradiatoren in zijn meest geautomatiseerde fabrieken te concentreren voor verdere verbetering van de concurrentiepositie. Het is daarom de intentie de productievolumes van het Belgische “Superia Radiatoren”, - één van de productiesites van Vasco Group en gevestigd in Zedelgem - tegen eind november 2019 te verplaatsen naar Tubbergen (NL) en Plattling (D). De consolidatie van de productiecapaciteiten en competenties zal voor de HVAC-divisie op middellange tot lange termijn voordelen bieden in de volledige waardeketen van R&D tot productie en logistiek, en een verdere continue versterking van de concurrentiepositie in dit segment mogelijk maken.

Deze geplande verplaatsing en de daaruit voortvloeiende sluiting van de Superia-productiesite kan leiden tot het verlies van ongeveer 80 banen in de productiesite Zedelgem (B). De werknemersvertegenwoordigers zullen nauw  worden betrokken bij het uitvoeren van deze herstructureringsmaatregelen, o.a. via de opmaak van een sociaal plan. De maatregelen uit het sociaal plan moeten de getroffen medewerkers helpen deze moeilijke periode te overbruggen en tevens nieuwe arbeidskansen mogelijk maken.

Deze geplande verplaatsing van productiecapaciteit leidt niet tot een verandering in de marktbenadering van de HVAC-divisie. Deze divisie zal ook in de toekomst naar buiten blijven treden met de merken Kermi, Arbonia, Sabiana, Prolux, Tecna, Vasco, Brugman en Superia. De Superia-klanten kunnen ook in de toekomst het vertrouwde productportfolio in de gebruikelijke kwaliteit en tegen de gangbare levertermijnen verkrijgen, hetgeen gegarandeerd zal worden door de implementatie van een nader te bepalen centraal logistiek knooppunt voor de Benelux-markt.

Contact
Fabienne Zürcher          
Arbonia AG           
Head of Corporate Communications
+41 71 447 45 54   
fabienne.zuercher@arbonia.com           

Vasco Group NV   
Patrick Nijs                      
CEO
+32 89 79 05 85
patrick.nijs@vasco.eu

Dit persbericht en meer informatie over Arbonia vindt u op de website www.arbonia.com, www.vasco-group.eu of www.superia.be.

Arbonia is een doelgerichte toeleverancier voor gebouwen, die op de SIX Swiss Exchange is genoteerd en het hoofdkantoor in Arbon, kanton Thurgau (Zwitserland) heeft. De onderneming is wereldwijd actief met eigen verkoopmaatschappijen, vertegenwoordigers en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. De Arbonia Groep heeft in totaal ongeveer 8200 medewerkers in dienst.De Arbonia-divisies zijn actief in de volgende gebieden: verwarmingstechniek, klimaat-/ventilatietechniek, sanitair, ramen, buiten- en binnendeuren.

Superia is een Belgische producent van hoogkwalitatieve paneelradiatoren en is één van de merken van Vasco Group. Vasco Group ontwikkelt en produceert designradiatoren, ventilatie- en vloerverwarmingsoplossingen en behoort tot de Zwitserse Arbonia groep, totaalleverancier van HVAC-producten alsook bouwcomponenten zoals ramen en deuren. Superia bekleedt al decennialang een toonaangevende positie op de markt van paneelradiatoren in België. Vasco Group is marktleider op vlak van design- en badkamerradiatoren in de Benelux en is actief met meer dan 600 medewerkers in België, Nederland en Polen.