VASCO als totaalleverancier voor een comfortabel binnenklimaat

Batibouw – Paleis 12 Stand 101

VASCO blijft hét merk voor designradiatoren, maar is ook veel meer dan dat. Vandaag kan je bij VASCO terecht voor een totaaloplossing op het vlak van binnencomfort: radiatoren, ventilatie, vloerverwarming én koeling. Dit resulteert in innovatieve oplossingen die de productgroepen op een unieke manier op elkaar afstemmen. Op Batibouw worden enkele opmerkelijke primeurs gelanceerd: de ‘Blower’ voor elektrische radiatoren, een compleet nieuwe budgetvriendelijke lijn onder het label ‘Comfort Collection’, Niva Bath met slimme geïntegreerde luxe-accessoires en nog veel meer.

Als totaalleverancier van binnencomfort zet VASCO volop in op innovatie die leidt tot een optimaal binnenklimaat, maar ook een gebruiksvriendelijke beleving. 2016 was een jaar van doorgedreven onderzoek en ontwikkeling, waarvan de resultaten nu op Batibouw worden getoond.

Eerste BLOWER met uniek design

Op de badkamer wil je meestal snelle warmte. VASCO ontwikkelde hiervoor een Blower (Frans: Soufflant), die bij elektrische radiatoren de warme lucht in de ruimte ‘blaast. Zo wordt de opwarming niet alleen versneld, maar zorgt hij ook voor een extra warmteafgifte. Met deze Blower brengt VASCO een primeur op de markt. Het is de eerste in de markt conform de nieuwe Europese normen voor 2018, die onder andere bepalen dat dit apparaat op weekbasis programmeerbaar moet zijn. VASCO gaat zelfs nog een stap verder, met een ‘slimme’ regeling die via een sensor je gewoontes detecteert en het ingestelde programma automatisch bijstuurt. De blower heeft een strak en discreet design, gebruiksvriendelijke bediening en (voor kinderen) veilige uitblaasmond. De sturing kan geregeld worden op de unit zelf, of optioneel via RF thermostaat. De blower is verkrijgbaar in wit en grijs.

Richtprijs: afhankelijk van de gekozen radiator (toepasbaar op elektrische radiatoren Iris, Aster, Agave, Carré en Niva) : vanaf € 627

Beschikbaar: April 2017

Elektrisch vermogen Blower: 1000 watt

Comfort Collection: betaalbaar topdesign

De VASCO designradiatoren staan bekend om hun fraai design en made-in-Belgium kwaliteitslabel. Toch zal je nu ook met een kleiner budget een onvervalst VASCO-design in huis kunnen halen. VASCO baseert zich hierbij op toppers uit het gamma badkamerradiatoren. Op het eerste zicht verschillen de modellen dan ook weinig van het ‘origineel’. Waar zit dan het verschil? Enerzijds wordt de buisconfiguratie aangepast met een grotere afstand tussen de buizen, waardoor er ook meer plaats voor handdoeken ontstaat. Anderzijds is er iets minder keuze op het vlak van kleuren, afmetingen, accessoires en aansluitingen: allemaal slimme, maar nauwelijks zichtbare ingrepen die het mogelijk maken om VASCO-topkwaliteit voor ieders budget aan te bieden.

Bathline BC, BA, BK

Vertiline VC, CA

Richtprijs: vanaf € 250

Foto: Vertiline CA

Niva Bath, slim badkamercomfort

Hoe maak je van een badkamerradiator nét iets meer dan een designvolle warmtebron? VASCO baseerde zich op de succesvolle Niva radiator en ontwikkelde een innovatief ontwerp met geïntegreerde accessoires voor badkamer en keuken: een kapstok en een handdoekbeugel zitten ‘onzichtbaar’ aan de achterzijde van de radiator. De uittrekbare handdoekbeugel schuif je naar keuze links of rechts tevoorschijn, en omdat de radiator iets verder van de muur afkomt, verdwijnt de handdoek deels er achterin. Handig, slim en gewoon erg leuk.

Eerste VASCO decentrale ventilatiesysteem

Sinds 2011 is VASCO actief in Ventilatie, en pakt nu uit met het eerste decentrale (lokale) systeem in het gamma. Dit wil zeggen dat er een individuele ventilatie-unit per ruimte wordt geïnstalleerd, in plaats van één centrale unit met aan- en afvoerkanalen naar de verschillende ruimtes. Dit systeem heeft met name voor renovatietoepassingen specifieke troeven. Stel dat je van de zolder een bijkomende kamer wil maken, kan je probleemloos de unit achteraf in opbouw of inbouw monteren. Die functioneert tegelijk als luchtreiniger door 99% van het schadelijke fijn stof en pollen door elektrostatische filters uit de lucht te zuiveren. De ventilatie-unit, met een debiet van 60 m3 per uur, werkt met warmterecuperatie. De installatie is zeer eenvoudig, het enige wat je nodig hebt, is een verbinding met buitenlucht (dus een buitenmuur) en een voeding van 230 volt. Het inbouwmodel is voorzien met aansluiting voor de VASCO Easy Flow luchtkanalen die garant staan voor een fluisterstille werking.

Niva ventilo-convector: 2-in-1-oplossing voor verwarmen én koelen

In tegenstelling tot een radiator werkt een ventilo-convector dynamisch met een kleine ventilator. De lamellen warmtewisselaar en de zuinige ventilatoren zorgen voor een directe aangename warmeluchtcirculatie. Groot voordeel is dat bij toepassing van lage warmwatertemperaturen het apparaat compact blijft. Door de zelfregelende werking van de ventilatoren zijn deze ventilo-convectoren ideaal voor gebruik in combinatie met warmtepompen. De Niva ventilo-convector biedt de perfecte 2-in-1 oplossing: verwarmen en koelen. Ook hier legt VASCO de lat hoger en onderscheidt zich met een oogstrelend strak design dat in elke ruimte past.

Baas over je binnenklimaat met de VASCO App Climate Control

Stel dat je het complete binnenklimaat met één toepassing van op afstand via je smartphone kan bedienen: even verluchten voordat je thuiskomt, de verwarming aanzetten of de temperatuur bijstellen op de badkamer. De VASCO App Climate Control is de eerste applicatie die de regeling voor radiatoren, vloerverwarming én ventilatie in zich verenigt. Met de VASCO App kunnen maximaal 8 zones met radiatoren, vloerverwarming en ventilatie aangestuurd worden. De aansturing gebeurt manueel of met een programmatie. De App is dit voorjaar gratis beschikbaar in Google Play en App Store.

Vasco uit Dilsen (BE) biedt wereldwijd een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling ten behoeve van een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige bekroonde designradiatoren op maat die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Vasco vloerverwarming wordt enkel in België verkocht. Ook legt Vasco zich toe op energiezuinige en fluisterstille ventilatiesystemen. Vasco streeft naar optimale ontzorging (a-z) richting haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een fabrieksgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. Vasco staat garant voor een snelle levering. Zo bevinden de productiebedrijven zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland), en Legnica (Polen). Vasco Group telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.

VOOR MEER INFO

Vasco

Valerie Witters - Marketing & Communication Officer BE, NL & UK

Tel. +32 89 79 05 16

Valerie.Witters@vasco.eu

www.vasco-group.eu