Vasco Ascotherm: slim verwarmen, koelen én ventileren

Energiezuinige vloerconvectoren als nieuwe oplossing voor optimaal binnenklimaat

De Belgische markt heeft er een speler in energiezuinige vloerconvectoren bij: Vasco. Daarmee houdt de specialist in duurzame oplossingen voor een optimaal binnenklimaat zijn innovatiereputatie hoog. De Ascotherm vloerconvector combineert design en maximale functionaliteit in één klimaatsysteem. “Professionals krijgen zo een technische én visueel aantrekkelijke oplossing aangereikt om te verwarmen, te koelen en te ventileren. Een mooi alternatief of aanvulling voor radiatoren en vloerverwarming”, weet Jo Van Overloop bij Vasco.

Ascotherm
Ascotherm

Met Ascotherm lanceert Vasco een nieuwigheid die kan tellen: toekomstgerichte techniek en doordacht design in één systeem. Jo Van Overloop, verantwoordelijke Pre-sales Oosten West-Vlaanderen: “Op de ventilo-convectoren na, waarmee we kunnen koelen en verwarmen, is het Vasco-gamma vooral afgestemd op verwarmen of ventileren. Met de nieuwe vloerconvectoren bieden we, binnen één klimaatsysteem, de mogelijkheid om te verwarmen, koelen én ventileren. Alle comfort binnen handbereik dus, terwijl de technologie netjes is ingewerkt in de vloer. Zeker bij nieuwbouw – met het oog op de ventilatieplicht – kan Ascotherm heel wat toegevoegde waarde bieden.”

Energiezuinig comfort

Ascotherm leent zich bij uitstek voor toepassing in het laagwatertemperatuurbereik en laat zich perfect combineren met warmtepompen. Daarmee zijn de vloerconvectoren een duurzaam vervolg op de warmtepompradiator Vasco Elia. “Een ideale toepassing is bij grote raamoppervlakken. Daar voorkomt Ascotherm een onaangename koudeval dankzij een doordachte profilering die de lucht extra afbuigt naar de raampartijen. Dat zorgt voor optimaal comfort. Daarbij garandeert de wisselstroomventilator met EC-motoren een stille, energiezuinige én zeer goed regelbare werking.”

Maximale ontwerpvrijheid

Naast de kwalitatieve afwerking en het energiezuinig comfort is design een grote troef: de vloerconvectoren laten zich integreren in elke architectuur. Ascotherm staat geen enkel creatief ontwerp in de weg. Een ellipsvormig gebouw? Geen probleem! De vloerconvectoren passen zich moeiteloos aan de vorm van de gevel aan. Architecten krijgen alle ruimte om te ontwerpen, dankzij maatwerk en de ruime keuze aan modellen en afmetingen.

De designmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Jo Van Overloop: “Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloerconvectoren te laten doorlopen over een volledige lengte – wat mooi oogt – en maar op enkele plaatsen actief te laten werken om het warmteverlies op te vangen. Ook de vele varianten van afdekroosters zijn meegenomen. Zo zijn er naast staafroosters ook rolroosters en kan je kiezen uit tal van kleuren of zelfs een houten uitvoering. Telkens met oog voor detail, zodat er bijvoorbeeld geen inkijk in de roosters is.”

Technische troeven

Je kan Ascotherm inzetten als krachtige primaire verwarming of als snel reagerende bijverwarming. Dankzij de thermostatische, traploze ventilatorregeling kan je ook kiezen tussen natuurlijke convectie of geforceerde convectie.

Andere technische troeven van Ascotherm:

  • synchrone regeling van ventilatortoerental en ventielregeling (wat zorgt voor een hydraulisch gestabiliseerd leidingnet met bijzonder energiezuinige werking, meer dan 8% thermische energiebesparing en meer dan 80% besparing aan pompstroom voor de circulatie)
  • wisselstroomventilator met moderne ECmotoren 24 V (stille, energiezuinige én zeer goed regelbare werking)
  • aansluitset met vooringestelde ventielinsert (voor een optimaal resultaat bij de synchrone regeling van ventilatortoerental en ventielslag bij de modellen met ventilator; voor een vereenvoudigde en optimale hydraulische inregeling bij de modellen zonder ventilator)

Omdat Ascotherm, afhankelijk van het model, zowel verwarmen, koelen als ventileren combineert én vaak gepaard gaat met maatwerk, voorziet Vasco uitgebreide technische ondersteuning. Professionals kunnen bij een kernteam terecht met alle vragen over warmteverlies- en koellastberekeningen, het ventilatiedebiet, de mogelijkheden in aansturing, de integratie met een gebouwenbeheersysteem, de vloeropbouw… Het Vasco Support Team (Presales, sales en technical sales) schetst de vele mogelijkheden van de vloerconvectoren als interessante oplossing voor een optimaal binnenklimaat.

Lineaire roosters

Natuur geanodiseerd – Kleurgeanodiseerd messing – Kleurgeanodiseerd brons - Kleurgeanodiseerd zwart - Kleurgeanodiseerd donkerzilver

Rolroosters

Natuur geanodiseerd – Kleurgeanodiseerd messing – Kleurgeanodiseerd brons - Kleurgeanodiseerd zwart - Kleurgeanodiseerd donkerzilver

Roestvrij staal - Es – Eik - Beuk

Vasco_PB_Ascotherm_NL.pdf

PDF - 2.7 Mb

Over Vasco – www.vasco.eu

Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt slimme oplossingen voor comfortabel wonen en klimaatvriendelijk leven: van verwarming en vloerverwarming over ventilatie tot koeling en warmtepompen – zowel systemen als services. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige totaaloplossingen die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De productiebedrijven bevinden zich in België en Polen. Vasco Group telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Voor meer info

Vasco I Sara Amijs (Marketing & Communication Officer) | sara.amijs@vasco.eu
RCA I Eveline Vanhoutteghem I +32 483 89 04 20 I eveline@rca.be I www.rcapress.be