VASCO bekroond voor hele aluminium gamma


Radiatorproducent VASCO heeft op 15 januari in het Vlaams parlement de OVAM Ecodesign Award PRO 2012 ontvangen. De prijs wordt bij VASCO extra enthousiast onthaald, omdat hij een pluim geeft voor het hele gamma aluminium designradiatoren ontworpen door Studio Segers. De award, die deel uitmaakt van de bekende Henry van de Velde Awards & Labels, is uitgegroeid tot één van de designhoogtepunten van het jaar.


De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) reikt jaarlijks de Ecodesign Award PRO uit om de milieu-inspanningen van Vlaamse ontwerpers en bedrijven te belonen. ‘Ecodesign’ wordt uiteraard steeds belangrijker bij het ontwerpen van producten. Ook bij radiatorproducent VASCO uit Dilsen is dit een bewuste keuze, die hen sinds de introductie van hun eerste aluminium designradiator ‘Bryce’ in 2009, jaar na jaar sterker in de markt verankert.

Tweeledig verhaal

“Deze award is meer dan een toevalstreffer, en juist daarom zijn we er zo blij mee”, zegt een tevreden Commercieel directeur Sjacco van de Sande. “Dit is een bevestiging dat we met onze visie en inspanningen op het vlak van duurzaam ondernemen op het juiste spoor zitten. Centraal staat het ‘Cradle-to-Cradle principe’: we werken met 100% gerecycleerd aluminium. En omdat deze radiatoren volledig uit dit aluminium bestaan, is het product in zijn geheel duurzaam opgebouwd, zonder het minste kwaliteitsverlies.”

Maar dat is slechts één deel van het verhaal, benadrukt VASCO. Een tweede pijler, naast het productdesign op zich, is de energiebesparing van deze radiatoren. Van de Sande: “VASCO is er als eerste in geslaagd om op een doordachte manier alle 3 de troeven van aluminium te combineren: een hoge reactiesnelheid, lage watertemperaturen en  aangename stralingswarmte. Kortom, deze combinatie van ecodesign en uitzonderlijke prestaties maakt het product uniek in de markt. Een dikke proficiat aan al onze medewerkers is hier zeker op zijn plaats.”

Prijzenkaper

Sinds de opstart van het eerste model ‘Bryce’ in 2009 kent VASCO een jaarlijkse verdubbeling van de omzet in aluminium radiatoren (VASCO is ook actief in vloerverwarming en ventilatie). Voor de ontwikkeling werkt VASCO al enkele jaren samen met de Universiteit van Stuttgart, en die strategie heeft duidelijk gewerkt. Zo won VASCO eerder al het prestigieuze Henry van de Velde label met de baanbrekende lichtgewicht ‘Bryce’, gevolgd door de grafisch innovatieve ‘Beams’ in 2012.

“Vandaag is dit segment al goed voor 10% van de totale omzet. Voor de toekomst blijven we dan ook inzetten op de verdere uitbouw ervan. De jongste innovaties zullen we op Batibouw 2013 in de kijker zetten”, besluit van de Sande.

Alle Henry van de Velde Labels en Awards 2012 kan u van 16 januari t.e.m 2 maart 2013 gratis ontdekken in de loketten van het Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel.

Over Vasco - www.vasco.be
Vasco is marktleider in badkamerradiatoren en topproducent van designradiatoren in Europa. Met spitsvondige technologie en een doordachte eigentijdse – en tegelijk tijdloze – vormgeving, creëert Vasco innovatieve radiatoren die naadloos passen in elk interieur. De continue zoektocht van het bedrijf naar alternatieve materialen, vernieuwende designs en innovatieve productiemethodes, leverde Vasco al meerdere awards en internationale prijzen op. Vasco is ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd.

Vasco maakt deel uit van The Heating Company, dat een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogstaande verwarmingsproducten aanbiedt onder de merken Vasco, Brugman, Dura, Superia, Thermic en Thor. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dilsen, België.

Verder is Vasco een betrouwbare partner op het vlak van vloerverwarming en ventilatie.