Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement

Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement

Verlucht je huis met de nieuwe referentie op vlak van balansventilatie

Met de nieuwe ventilatie D-unit DX legt Vasco de lat voor balansventilatie opnieuw een stuk hoger. Deze fluisterstille ventilatie-oplossing haalt een onovertroffen rendement en blinkt verder uit door een flexibele en eenvoudige montage.

Hoogste rendement
Met deze DX biedt Vasco het hoogste rendement bij elk luchtdebiet. Dat is te danken aan de ontwikkeling van de Octogon-warmtewisselaar. Deze door Vasco zelf ontworpen warmtewisselaar heeft een grotere interne oppervlakte. Zo behaalt het toestel een hoger rendement dan een traditionele warmtewisselaar.

De unit haalt een rendement van 87% bij 400 m³/h. Dat maakt van DX het meest energie-efficiënte ventilatiesysteem op de Belgische markt.

Laag opgenomen vermogen
Bovendien is de unit aerodynamisch opgebouwd. Dit beperkt de drukverliezen in de unit. Het opgenomen vermogen blijft hierdoor laag.

Het hoge rendement, het lage opgenomen vermogen en de automatische en constante debietregeling zorgen voor een forse reductie op het E-peil. Dat maakt van Vasco DX een uitstekende keuze bij de bouw van BEN-woningen.

Fluisterstille ventilatie-unit
Vasco DX is aan de toevoerzijde de meest geluidsarme ventilatie-unit op de markt. Dat komt door de uitzonderlijke plaatsing van de toevoerventilator. Deze wordt tussen de unit en de buitenaansluiting geplaatst. De warmtewisselaar doet zo ook dienst als geluidsdemper. Zo kan de unit zelfs ‘s nachts perfect blijven draaien zonder de nachtrust van de bewoners te verstoren.

De modulerende bypass zorgt voor een optimaal comfortgevoel, ook in het tussenseizoen. Deze kan geactiveerd worden als de temperatuur binnen oploopt en de frissere buitenlucht een nog hogere binnentemperatuur kan beperken.

Verticaal en horizontaal monteren
De flexibele montage vereenvoudigt de installatie. Het is mogelijk om de unit niet alleen verticaal, maar ook horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Dat betekent dat Vasco DX ook in een verlaagde zolderruimte gemakkelijk gemonteerd kan worden.

Vasco DX bevat twee binnenaansluitingen aan de boven- en onderzijde. En de unit bevat buitenaansluitingen aan de voor- of achterkant. De installateur kan eenvoudig wisselen van configuratie door de unit om te draaien en het aluminium voorpaneel te verplaatsen. Deze unieke voordelen verhogen de flexibiliteit van het toestel nog meer.

Ook de compacte afmetingen (h 1.330 x b 590 x d 685 mm) en het lage gewicht (49 kg) vergemakkelijken de installatie. Vasco DX valt op met zijn strakke, rechthoekige en slanke vorm. De unit is wit gelakt en heeft een zwart frontpaneel. De volledige omkasting bestaat uit recycleerbaar aluminium.

Optioneel kan Vasco DX nog voorzien worden van een digitaal display. Hierop kunnen instellingen gewijzigd worden en filter- of foutmelding alarm- of filtermeldingen worden weergegeven.

Drie modellen
Vasco DX is beschikbaar in drie modellen: afhankelijk van het gekozen model kan de unit tot 400, 500 of 600 m³/h luchtverplaatsing aan. Het is de eerste keer dat Vasco een ventilatie-unit uitbrengt die 600 m³/h aankan.

Beschikbaar vanaf midden september.

Over Vasco Group
Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming.

Vasco Group streeft naar optimale ontzorging van haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De 4 productiebedrijven bevinden zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland) en Legnica (Polen). Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Voor meer info
Vasco Group I Valerie Witters (Marketing & Communication Officer BE, NL & UK)
Tel. +32 89 79 05 16 I Valerie.Witters@vasco.eu I www.vasco-group.eu I www.vasco.eu