Vasco groeit op bredere basis

De jongste jaren groeide Vasco, vermaard om zijn design-radiatoren, met indrukwekkende cijfers in twee nieuwe markten: ventilatie en vloerverwarming.

“In die mate zelfs dat de vlag de lading niet meer dekte”, bevestigt Patrick Nijs, CEO van Vasco Group. “En wanneer dat gebeurt met je vlaggenschip, is het hoog tijd voor een nieuwe vlag”, knipoogt hij.

Patrick Nijs ziet in de twee nieuwe marktsegmenten overigens nog een aanzienlijk groeipotentieel en legt de lat meteen op de juiste hoogte. “Vasco is een marktleider”, stelt hij onomwonden. “Dus die ambitie hebben we ook in ventilatie en vloerverwarming. De groei van de voorbije jaren hebben we gerealiseerd vanuit de producten zelf, zonder noemenswaardige communicatie- of marketinginspanningen. De producten en technieken staan nu op punt en de organisatie is er klaar voor. Maar om onze ambities waar te maken, gaan we ons verhaal nu ook echt in de markt zetten.”

Een eerste zichtbare uiting daarvan is het nieuwe logo, met een jongere en elegantere typografie die nauwer aansluit bij het design-imago dat het merk groot maakte. Daarnaast verwijzen de drie vloeiende lijnen van het beeldmerk naar de basispijlers waar Vasco voortaan op steunt: radiatoren, vloerverwarming en ventilatie. “Maar ik zie er ook de comfortabele warmte van een vlam in. Of de luchtstroming in een optimaal geventileerde ruimte. Heel subtiel en discreet, zoals u dat van Vasco-ventilatie mag verwachten”, vult Nijs enthousiast aan.

Vasco Group omvat ook de radiatoren-merken Brugman, een begrip op de Nederlandse markt, en Superia, een op en top Belgisch product. Zij vullen het Vasco-assortiment strategisch aan, hetzij qua afzetmarkt, hetzij in aanbod.

Voor meer info
Vasco
Jeannick Gelissen
Tel +32 89 79 04 11
jeannick@vasco.eu
www.vasco.eu

——

Over Vasco - www.vasco.eu

Vasco biedt een uitgebreid assortiment van verwarmings- en ventilatieoplossingen aan over de hele wereld, voor het merendeel in Europa. Voor decoratieve designradiatoren zijn Vasco en Thermic de absolute referenties in de Benelux en de omringende buurlanden. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België, Brugman in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Vasco vloerverwarming wordt enkel in België verkocht. Daarnaast legt Vasco zich ook toe op energiezuinige en fluisterstille ventilatiesystemen. Het hoofdkantoor van Vasco is gevestigd in Dilsen, België. De productiebedrijven bevinden zich in Tubbergen (Nederland), Zedelgem (België), Dilsen (België) en Legnica (Polen). Vasco Group telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.