Vasco innoveert met Elia: lagetemperatuurradiator

Een zuinige, comfortabele en duurzame warmte op lage temperatuur? Die haal je voortaan ook in huis zonder te moeten investeren in vloerverwarming. De nieuwe Elia lagetemperatuurradiator van Vasco haalt ondanks zijn compacte omvang een snelle opwarmtijd met lage aanvoertemperaturen, bij nieuwbouw of renovatie. Ideaal voor wie wil afschakelen van traditionele energie, zeker in tijden van ontsporende energieprijzen.

Steeds meer bouwers kiezen voor een warmtepomp, als zuinige en duurzame oplossing voor verwarming en koeling. Een warmtepomp verbrandt geen traditionele brandstoffen, maar haalt energie uit de omgeving en functioneert zelfs op elektriciteit van het net of van zonnepanelen.

Dat kan nu ook voor wie renoveert, of wil omschakelen naar een efficiënte verwarming met warmtepomp. Om te werken met lage aanvoertemperaturen, moest je tot nu toe kiezen voor vloerverwarming of radiatoren met grotere omvang. Niet zo handig bij renovatie. Maar de Elia radiator kan je wél makkelijk aansluiten op bestaande leidingen van stookolie- of gasketels.

Bovendien warmt de Vasco Elia efficiënt op en wordt warmte snel over de ruimte verdeeld dankzij ventilatoren. Dat kan flexibel in elke ruimte naar wens, want natuurlijk gebruik je niet alle kamers in huis even intensief. Zo bespaar je nog eens energie en kosten.

De voordelen in een oogopslag

  1. Perfect voor warmtepompen en condenserende gas/olie ketels. De Elia vormt de perfecte combinatie met een warmtepomp, zoals de Vasco Vica.
  2. Energie-efficiënte en volautomatische werking. Door de volautomatische bediening regelt Elia het toerental van de ventilatoren automatisch en blijft een aangenaam binnenklimaat behouden. Er is dus geen ingewikkelde programmatie nodig.
  3. Maximaal warmtevermogen. Ondanks zijn beperkte omvang behaalt de Elia toch hoge afgiftes.
  4. Korte opwarmingstijd. Dankzij het geïntegreerde ventilatiesysteem heeft het systeem een korte opwarm- en afkoeltijd. Daardoor gebruik je de kamers naar wens.
  5. Muisstille, comfortabele werking

Over Vasco – www.vasco.eu ​
Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming. Vasco-radiatoren worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen. Vasco Group telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Voor meer info
Vasco I Sara Amijs ​ (Marketing & Communication Officer) | sara.amijs@vasco.eu
RCA I Kirsten Van de Werf I +32 492 12 77 54 I kirsten@rca.be I www.rcapress.be