Vasco: slimme klimaatsystemen onder één dak

Vasco toont toekomstgerichte oplossingen op ARCHITECT@WORK in Tour & Taxis

Op woensdag 29 en donderdag 30 mei vindt de tweede editie plaats van ARCHITECT@WORK Brussel, in de sheds 1 en 2 van Tour & Taxis. Vasco laat professionals er kennismaken met toekomstgerichte oplossingen die technologie én design samenbrengen. Zo zijn de energiezuinige convectoren Ascotherm en het compacte ventilatiesysteem Compact Unit 225 twee slimme oplossingen voor een optimaal binnenklimaat.

Op ARCHITECT@WORK laat Vasco professionals zien dan het meer dan ooit thuis is in totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat, van producten tot services. Een toegewijd team staat klaar om eventuele technische vragen van studiebureaus, projectontwikkelaars, architecten en installateurs te beantwoorden.

Ascotherm: design en functionaliteit in één klimaatsysteem

Met de vloerconvectoren Ascotherm biedt Vasco een interessante oplossing om energiezuinig te verwarmen, te koelen en te ventileren. Deze productreeks combineert verfijnde esthetiek met maximale functionaliteit, voor een technische én visueel aantrekkelijke oplossing met alle ontwerpruimte.

Ascotherm laat zich perfect integreren in elke architectuur. Zo passen de vloerconvectoren zich moeiteloos aan de vorm van de gevel aan: gebogen of in meervoudige hoekvorm, gekoppeld, met verschillende kolomsnedes of versteksnedes... Dankzij de ruime keuze aan modellen en afmetingen – met talrijke varianten van afdekroosters – staat Ascotherm geen enkel creatief ontwerp in de weg. Bij grote raamoppervlakken en glazen deuren voorkomen de vloerconvectoren ook onaangename koudeval.

Je kan Ascotherm inzetten als krachtige primaire verwarming of als snel reagerende bijverwarming. Dankzij de thermostatische, traploze ventilatorregeling kan je ook kiezen tussen natuurlijke of geforceerde convectie. Ascotherm leent zich bij uitstek voor toepassing in het lagetemperatuurbereik en laat zich perfect combineren met warmtepompen. Daarmee zijn de vloerconvectoren een duurzaam vervolg op de warmtepompradiator Vasco Elia die als eerste lagetemperatuursysteem gelanceerd werd.

Compact Unit 225: energiezuinige ventilatie voor kleine woonoppervlaktes

Het compacte en stille ventilatiesysteem Compact Unit 225 regelt perfect het binnenklimaat in serviceflats, appartementen, studio’s of kleine woningen. Met zijn beperkte afmetingen – eenvoudig in een keukenkast te integreren – biedt Vasco een energiezuinig antwoord op de groeiende marktvraag naar compacte ventilatieoplossingen. Het Belgische R&D-team van Vasco Dilsen leidde de ontwikkeling in goede banen.

Dit ventilatiesysteem met warmterecuperatie, dat eerst de buitenlucht filtert en over een warmtewisselaar laat gaan, kent een eenvoudige installatie (omkeerbaar en uitgerust met een onderaansluiting) en implementatie (ingebouwde domotica ook). De ingebouwde bypass maakt het systeem extra energiezuinig en laat de lucht niet over de warmtewisselaar gaan als het niet loont, bv. op een zonnige winterdag.

Verder is de Compact Unit 225 design-technisch erg doordacht, onder meer met metalen behuizing en draadloze toebehoren. Daarbij schakelt het systeem automatisch naar een hoger debiet indien nodig – bijvoorbeeld als de CO2-sensoren registreren dat er meer mensen in huis zijn. Vasco voorziet ook een complete service (opstart, onderhoud, filter) voor 100% ontzorging.


Over Vasco – www.vasco.eu

Een slim binnenklimaat, dat is waar Vasco naar streeft. Vasco ontwikkelt actief toekomstbestendige totaaloplossingen om met een combinatie van systemen het meest energie-efficiënte en duurzame binnenklimaat te realiseren. Van ventilatie tot koeling en verwarming, voor alle soorten ruimtes en gebouwen. Meer dan ooit verbindt Vasco comfortabel en energiezuinig wonen.

Het Vasco-hoofdkantoor is gevestigd in Dilsen, de productiebedrijven bevinden zich in België (Dilsen), Duitsland (Plattling), Tsjechië (Stříbro) en Polen (Legnica). De verkoopactiviteiten reiken ver buiten Europa, tot in exportmarkten als Japan, China, Nieuw-Zeeland en de VS.

Voor meer info:

Vasco I Sara Amijs (Marketing & Communication Officer) | sara.amijs@vasco.eu

​RCA I Kirsten Van de Werf I +32 492 12 77 54 I kirsten@rca.be I www.rcapress.be