VASCO verenigt technologie en design

Innovaties bij radiatoren, accessoires en ventilatie

Als toonaangevende speler in radiatoren, vloerverwarming en ventilatie, blijft het de ambitie van Vasco om met eigen innovaties design en technologie steeds beter te verenigen. Getuige daarvan de nieuwigheden die op Batibouw worden voorgesteld. Maak kennis met de nieuwe ultravlakke designradiator ONI, het radiatoraccessoire Multi+ en de nieuwe ventilatiegeneratie Vasco D systeem.

Opnieuw slaagt Vasco erin te vernieuwen in de wereld van verwarming en binnenklimaat. Vasco wil dan ook een voorloper zijn, zowel naar design als technologie, zegt product manager Johan Jame: “We willen meer doen dan enkel verwarmen of klimatiseren. We zoeken naar manieren om creatief met de stijl van je interieur om te gaan, of om juist onopvallend aanwezig te zijn. Met steeds betere producten die inspelen op de veelheid aan woonwensen van vandaag.”

ONI, synONIem van elegantie en minimalisme

De liefhebbers van vooruitstrevend design worden alvast verwend met de ONI designradiator (ONI = Esperanto voor ‘dun of slank’). Samen met huisdesigner Studio Segers werd met ONI een nieuwe mijlpaal gezet in de vormtaal van deze lichtgewicht radiatoren.

Opvallend zijn de ultravlakke vormgeving (aluminium plaat 8 mm) en het afgeronde design, waaraan geen scherp kantje te bespeuren valt en dat consequent werd doorgetrokken in de innovatieve handdoekuitsparing. Omdat je ook kan kiezen voor een model zonder uitsparing, overstijgt de ONI de functie van badkamerradiator en wordt hij een stijlvol interieurelement, bijvoorbeeld in een moderne nieuwbouw, loft of trappenhal.

De warmteafgifte wordt gegarandeerd door de koperen meanderstructuur die contact maakt met de uitstekend warmtegeleidende aluminium voorplaat. De hele radiator springt ongeveer 80 mm uit de muur, een nieuw record voor Vasco. De ONI is uitgevoerd met enkel een middenaansluiting. De montage van het unieke ventielset is een gepatenteerd systeem dat de montage vereenvoudigt.

Foto: de ONI van Vasco, de nieuwe ultravlakke designradiator, naar keuze met innovatieve handdoekuitsparing of handdoekbeugel.

  • Beschikbaar vanaf: september 2016
  • Prijs: vanaf 700 euro, excl. Btw
  • Kleuren: in de meest gangbare kleuren beschikbaar

Multi+, veel meer dan een handdoekbeugel

Elegante, vrolijke handdoekbeugels zijn al jaren een handelsmerk van Vasco. Maar het nieuwe multifunctionele accessoire ‘Multi+’ geeft het begrip nog een extra dimensie. Multi+, start als handdoekbeugel maar loopt uit in een breder ‘tablet’. Handig voor de typische badkamerspullen, en een slimme kapstok met verborgen ophanghaakjes. De Multi+ wordt naar keuze links of rechts tegen de muur gemonteerd, en past perfect op tal van radiatormodellen. Kortom, met de Multi+ kan je van elke radiator in een oogwenk de ideale ‘badkamerradiator’ maken.

Foto: et nieuwe accessoire Multi+ geeft het begrip ‘handdoekbeugel een nieuwe dimensie

  • Prijs: vanaf 179 euro
  • Kleuren: verkeerswit met structuur (S600), antraciet januari (M301) en duivenblauw (S601)

Vasco’s stille ventilatie van de derde generatie

Meer rendement, minder verbruik en nóg stiller: de nieuwe ventilatie-unit DIII van Vasco wordt op Batibouw in primeur onthuld. Vijf jaar nadat met de ontwikkeling van ventilatie-units werd gestart, levert Vasco een indrukwekkend visitekaartje af. De DIII is een nieuw ventilatieconcept dat discreet in de woning zijn rol vervult: op zolder, de kelder of in een ruimte tussen badkamer en keuken. In de nieuwe Ecodesign regelgeving die sinds 1 januari 2016 van kracht is, bereikt de unit de hoogste waarde A+, afhankelijk van het aantal vocht- en CO2-sensoren die in leef- of slaapruimte geïnstalleerd worden.

Belangrijke troeven voor de EPB-verslaggeving:

- Omkeerbare links-rechts plaatsing

- Automatische luchtdebietregeling

- Warmterecuperatie via volledige bypass voor zomernachtafkoeling

- Weinig plaatsinname, compacte inbouw

- Verzorgde afwerking, geen wirwar van luchtkanalen

- Optionele vraagsturing (CO2/vochtsensoren)

• Beschikbaar vanaf september 2016

• Prijs op aanvraag

Blower - Soufflant

Elektrische radiator met turbo opwarming

Tot slot presenteert Vasco een nieuw ventilatordesign (‘soufflant’) bij elektrische radiatoren. Elektrische radiatoren zijn geschikt als bijverwarming in woningen met lage energiebehoefte om bepaalde ruimtes (vb badkamer) snel op temperatuur te brengen, waar dit soms wat langer kan duren door de iets langere reactietijd van vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren. Met de ventilator kan een radiator van bijvoorbeeld 1000 watt tijdelijk een piek van 2000 watt leveren. Het nieuwe, afgeronde ontwerp met uiterst gemakkelijk reinigbare filter wordt mooi geïntegreerd in het geheel van de radiator, waarmee Vasco zich onderscheidt in de markt.

Foto: de soufflant van Vasco wordt fraai geïntegreerd in het design van de radiator.

  • Beschikbaar vanaf september 2016