Vasco verfijnt de kunst van het ventileren

Ga voor een gezond binnenklimaat dankzij de totaaloplossingen en slimme ventilatiemogelijkheden van Vasco

Ventileren is een continu proces. Precies daarom blijft Vasco inzetten op een verdere verfijning van haar ventilatiesystemen. Dat vertaalt zich in tal van innovatieve nieuwigheden, groot en klein, die bijdragen tot een gezonder binnenklimaat voor de eindgebruiker én meer installatiegemak voor de professional. Stuk voor stuk tonen de toevoegingen in het ventilatieaanbod de technische knowhow van Vasco, zonder design, rendement of comfort uit het oog te verliezen.

Montagesteun DX

Een zolder met een spitse nok? Of een ruimte zonder gepaste muur om de DX-ventilatie-unit op te hangen? Vasco biedt een praktische oplossing met de montagesteun DX: een hulpstuk met verstelbare voetjes om het ventilatiesysteem vrijstaand op te stellen, verticaal of horizontaal.

De zwart gelakte constructie uit geplooid staal is doordacht ontworpen en zorgt voor een optimale balans tussen stevigheid en minimalistisch design. Voor extra stevigheid kan je bij de verticale opstelling de steun nog met schroefjes bevestigen aan de ventilatie-unit. Het horizontale model is zo vervaardigd dat het DX-toestel in de juiste hellingshoek komt te liggen, voor een goede afvoer van het condenswater.

Vasco heeft ook het montagegemak niet vergeten. Zo kan je de opbouw met schroefverbindingen eenvoudig in elkaar draaien. Daarnaast maken de grote openingen in de montagesteun de onderaansluitingen en de condensaansluiting van de DX-unit gemakkelijk bereikbaar.

Dubbel ventielaansluitstuk

Vasco blijft innoveren mét oog voor detail. Zo introduceert de binnenklimaatspecialist nu een dubbel ventielaansluitstuk om twee luchtkanalen te kunnen aansluiten op één luchtventiel. Dit Easyflow-onderdeel zorgt er dus voor dat je in grotere leefruimtes en slaapkamers minder luchtventielen moet voorzien.

Update software Serviceset

Vasco lanceert een verbeterde Serviceset software. Je kan de vernieuwde software eenvoudig installeren op een Windows-laptop. De lay-out is erg overzichtelijk, zodat je gemakkelijk gegevens kan loggen, paramaters kan wijzigen of de ventilatie-unit kan kalibreren.

Geïsoleerde luchtkanalen met grotere diameter

Met een buiten/binnen-diameter van 255/200 mm reikt Vasco voortaan ook een oplossing aan voor perfect geïsoleerde luchtkanaalsystemen voor grotere debieten (bv. DX6). Tot nog toe beperkte het aanbod zich tot geïsoleerde luchtkanalen met afmetingen van 200/170 mm en 160/125 mm. Het volledige assortiment van Vasco wordt uitgebreid, inclusief dak- en muurdoorvoeren.

 

Droogsifon

Vasco levert standaard bij elk D-ventilatiesysteem een droogsifon: geen navulling nodig en geen risico op onaangename geurtjes. Deze sifon kan je zowel verticaal als horizontaal monteren, heel eenvoudig via de schroefklemverbinding.

 

Energy Plus, ventilatie-units met warmteterugwinning

Grote ruimtes energiezuinig ventileren mét recuperatie van de warmte? Dan schuift Vasco zijn reeks Energy Plus naar voor. Deze units hebben een warmtewisselaar met een hoog rendement. Ideaal om openbare of commerciële gebouwen energiezuinig te ventileren. De Energy Plus-units lenen zich ook perfect voor scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem: door het toestel in te werken in een verlaagd plafond in de gang kunnen 3 tot 4 klassen eenvoudig verlucht worden zonder breekwerken of grote aanpassingen in de klaslokalen zelf.

De Energy Plus-units zijn uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Handig tijdens seizoenswissels, op aangename lente- en herfstdagen. Vasco brengt Energy Plus uit in 2 versies, vloer- of plafondmontage, met telkens 4 debietvarianten: tot 720 m3/u, 1.150 m3/u, 1.700 m3/u en 2.600 m3/u. De wandbediening kan ingeschakeld worden in 4 snelheden. Ook kan je meerdere specifieke tijdschema’s instellen voor een automatische werking. Verder kan het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen worden en zijn koppelingen met Modbus- of KNX-toestellen mogelijk. Voor een correcte opstart en inregeling kan je eveneens op Vasco vertrouwen.

Vasco-ventilatie & domotica

Wist je dat alle Vasco D-ventilatiesystemen combineerbaar zijn met domoticasystemen? Zo is de printplaat in de D-systemen standaard voorzien van een 0 tot 10 Volt-ingangssignaal en alarmcontact. Dit laatste is handig om de filtervuilmelding in een domoticasysteem te integreren.


Over Vasco – www.vasco.eu

Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming. Vasco-radiatoren worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen. Vasco Group telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Voor meer info
Vasco I Sara Amijs (Marketing & Communication Officer) | sara.amijs@vasco.eu
RCA I Kirsten Van de Werf I +32 492 12 77 54 I kirsten@rca.be I www.rcapress.be