Versterking van de productspecifieke concurrentiepositie van de HVAC-divisie door reorganisatie van de productielocatie in Dilsen (BE)

Versterking van de productspecifieke concurrentiepositie van de HVAC-divisie door reorganisatie van de productielocatie in Dilsen (BE)

Om haar productspecifieke concurrentiepositie te versterken, heeft de divisie Verwarming, Ventilatie en Airconditioning (HVAC) van Arbonia de intentie om delen van de huidige productie in Dilsen (B) te reorganiseren, alsook om de bestaande overcapaciteit af te bouwen.

De productielocatie in Dilsen (BE) zal medio 2019 grondig gereorganiseerd worden om de structurele overcapaciteit die in het verleden ontstaan is, af te bouwen. De voortgaande consolidatie van delen van de productie zal de productspecifieke concurrentiekracht in de vestiging in Dilsen verhogen.

Deze geplande herstructurering kan leiden tot het ontslag van 42 arbeiders in de vestiging in Dilsen. Om deze maatregelen uit te voeren, zullen onderhandelingen met de betrokken werknemersvertegenwoordigers opgestart worden - zoals voorgeschreven in de Belgische wetgeving in het kader van de Wet Renault -, o.a. door de opmaak van een sociaal plan en de bepaling van effectieve ondersteuningsmogelijkheden voor de getroffen medewerkers.

De geplande herstructureringsmaatregelen leiden niet tot een wijziging in de marktbenadering van de HVAC-divisie en haar vertrouwde merken. Door de uitvoering van deze maatregelen zou de Dilsen plant een eenduidige identiteit binnen het geïntegreerde productienetwerk van de HVAC-divisie kunnen opnemen, hetgeen de continuïteit van deze productielocatie op lange termijn zou kunnen verzekeren.

 

Contact

Fabienne Zürcher                                                                  
Arbonia AG                                                                            
Head Corporate Communications & Investor Relations            
T +41 71 447 45 54                                
fabienne.zuercher@arbonia.com

Patrick Nijs
Vasco Group
CEO
T +32 / 89 790585
patrick.nijs@vasco.eu

Dit persbericht en meer informatie over Arbonia en Vasco Group vindt u op de website www.arbonia.com en www.vasco-group.eu 

Arbonia is een doelgerichte toeleverancier voor gebouwen, die op de SIX Swiss Exchange is genoteerd en met hoofdkantoor in Arbon, kanton Thurgau (Zwitserland). De onderneming is wereldwijd actief met eigen verkoopmaatschappijen, verkoopafdelingen en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Italië, België en Nederland. De Arbonia Groep heeft in totaal ongeveer 8200 medewerkers in dienst. De Arbonia-divisies zijn actief in de volgende gebieden: verwarming, ventilatie- en klimaattechniek, sanitair, ramen, buiten- en binnendeuren.

Vasco Group uit Dilsen (België) biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Polen. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op gebied van ventilatie en vloerverwarming. Uniek is dat Vasco-radiatoren met een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op waterdichtheid en lak gewaarborgd worden. De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen. Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.